• تماس با ما: 03155620300
  • ایمیل به ما: ammirkabir@gmail.com

خیریه

خیریه به مجموعه ای از کمک ها ازنوع مالی و روانی است که تعدادی از افراد خیر به افراد محتاج، نیازمند و بیمار ارائه می دهند. این افراد در قالب موسسات خیریه این کار های انسان دوستانه را انجام می دهند و از ارائه کمک به نیازمندان در حوزه های گوناگون از هیچ گونه کمکی دریغ نمی کنند.

کمک به خیریه

خیریه و موسسات خیریه به جهت اینکه عموم مشکل نیازمندان تامین ارزاق وسبد غذایی است، اولین تلاششان تامین کمک هزینه های زندگی و معیشتی خانوار مانند خوراک و پوشاک خانواده های نیازمند است.

همچنین با توجه به تکثیر نیاز های جامعه همچون نیاز به درمان و مسکن، این موارد را نیز به سبد های حمایتی این موسسات اضافه گردید. از طرفی در جامعه عموم اقشار آسیبپ پذیر و نیازمند را زنان سرپرست خانوار و یا زنان بد سرپرست تشکیل می دهند، در نتیجه خییرین نیروی خود را بر کمک به این قشر ها نیز متمرکز می کنند.

موسساتی که کار های خیر انجام می دهند در عموما" نهادی مردمی است که به شکل غیر انتفاعی به رفع مشکلات نیازمندان می پردازد. حتی ممکن است این نوع از کسب کار علاوه بر شکل خصوصی به شکل بنیادی دولتی نیز باشد که به انجام فعالیت های بشر دوستانه می پردازند.

در کل می توان این موسسات به دو دسته ذیل تقسیم نمود:

  1. موسسات خصوصی
  2. موسسات دولتی

این موسسات غالبا" پشتوانه مردمی داشته و در زمینه های گوناگونی فعالیت می نمایند.

کارهای خیرخواهانه خیریه می توانند در زمینه هایی که در ادامه می گوییم باشند:

  • فعالیت های مذهبی
  • فعالیت های آموزشی
  • فعالیت های مرتبط با منافع عمومی
  • فعالیت های بشر دوستانه
  • فعالیت های مربوط به درمان نیازمندان
  • فعالیت های مربوط به اشتغال
  • فعالیت های منتهی به کارآفرینی
  • کمک به معلولین
  • کمک به ایتام
  • کمک به زنان خودسرپرست یا بد سرپرست
  • و ...

نکته مهم این که هر موسسه ای که فعالیت های بشر دوستانه دارد با هدف خاصی پایه گذاری می گردد. همچنین قوانین هر موسسه بسته به این که در کدام کشور فعالیت دارند متفاوت است. درنتیجه قوانین و مفاد مالیاتی این موسسه ها نیز، بستگی به قوانین کشور آن ها دارد.

 

خیریه آنلاین

انواع موسسات خیریه

همانطور که در بالا اشاره شد، این موسسات هم به شکل خصوصی و هم به صورت دولتی وجود دارند، که البته فعالیت آن ها نیز تفاوت بسیاری با هم ندارد. در ادامه به معرفی انواع موسسات مربوط به کار های خیر، فعالیت ها و چگونگی تشکیل آن ها را با هم بررسی می نماییم.

موسسات خصوصی

فعالیت های بشر دوستانه در این گونه موسسات صورت خصوصی و غیر انتفاعی صورت می گیرد. از آنجاییکه در این گونه موسسه ها تامین منابع مالی از طریق اسپانسرهای گوناگون و با استفاده از روش های گوناگون کمک به موسسات بر طرف می گردد به آن ها موسسات خصوصی می گویند.

این اسپانسرها ممکن است موارد ذیل باشند:

  • یک شرکت
  • یک فرد
  • یک خانواده
  • و ...

بنیاد های خیر خصوصی بعد از تامین منابع مالی، به بررسی مشکلات می پردازند و با گزینش هدفی که نیاز به کمک دارد فعالیت بشر دوستانه خود را آغاز می نمایند.

موسسات دولتی

این نوع از موسسات به موسسات عمومی نیز شناخته می شوند و از بنیاد هایی هستند که رفع نیاز های مالی آنها، توسط دولت صورت می گیرد. با آنکه دولت پشتیبان مالی این نوع موسسات است اما در بعضی از مواقع ممکن است مردم و موسسات خصوصی هم به کمک این بنیاد ها بشر دوستانه بپیوندند. عموما" موسسات دولتی دغدغه مشکلات اجتماعی را داشته و تلاششان کمک به عموم مردم و حل مسائل آن هاست.

 

وظیفه موسسات

حیطه فعالیت و وظایف این این مجموعه ها گسترده است. اما به جهت راهنمایی و آگاهی هر چه بیشتر، در ادامه به بررسی برخی از وظایف این کسب و کارها می پردازیم.

تامین هزینه های درمانی

در طول زمان، همیشه مردمانی بوده اند که در تامین هزینه های خود و خانوده خود دچار مشکل شده اند. موسسات خیریه با انجام کارهای بشر دوستانه و خیر خواهانه، بخشی از مسائل این خانوار ها را برطرف می نمایند. از مشکلاتی که خانواده های کم بضاعت با آن ها مواجه اند هزینه های پزشکی و مربوط به درمان است که عموما" این موسسات در این امر خانواده های نیازمند را یاری می کنند.

تامین حقوق ماهانه خانواده های نیازمند

در برخی مواقع، خانواده های با سرپرستی مادر خانواده، در تامین منابع مالی خود به مشکل بر می خورند. حتی، در بعضی از خانواده ها که سرپرست خانواده توان کار و کسب درآمد را ندارد نیز کمک های این بنیاد ها موجبات بهتر شدن اوضاع زندگی آن ها را فراهم می کند.

تامین هزینه های کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست

از دیگر وظایف موسساتی با هدف کار های خیر کمک به کودکان و جوانان بی سرپرست یا بد سرپرست است. که با تامین بخشی از هزینه هایشان، همچنین برگزاری جشن و تهیه هدیه در مناسبات خاص، به این کودکان کمک می کنند.

فراهم نمودن شرایط وام بدون بهره برای خانواده های نیازمند

بسیاری از افراد هستند که در تامین هزینه های خود نیاز به وام دارند. مثلا" در تهیه جهیزیه یا برگزاری مراسم عروسی فرزندان خود دچار مشکل می شوند. در این موقع ها، این نوع موسسات در تامین وام بدون بهره به ایشان کمک می کنند.

تامین هزینه های تحصیلی کودکان

برخی مواقع، فرزندان خانوادگان نیازمند با وجود علاقه بسیار به درس و مدرسه، ترک تحصیل می کنند، چراکه خانواده آن ها امکان تامین هزینه های تحصیل این کودکان را ندارند. در اینجاست که موسسه های خیریه با کمک مالی به این کودکان، از ترک تحصیلشان جلوگیری می نمایند.

تامین هزینه های مجلس ترحیم

بیشتر خانواده های نیازمند برای تامین هزینه های ترحیم اعضای خانواده، به مشکل بر می خورند. در این هنگام برخی از موسسه های خیر افراد نیازمند را در این زمینه هم کمک می نمایند و به این خانواده ها برای برگزاری مجلس ترحیم، یاری می کنند.

کمک به مردم آسیب دیده

وقایعی چون زلزله، سیل، آتش سوزی و غیaره باعث می شود افراد زیادی تمام لوازم زندگی خود را از دست بدهند  و دیگر سرمایه ای برای ادامه زندگی یا برپایی کسب و کار جدید نداشته باشند. اینجاست که بعضی از موسسات بشر دوستانه وارد عمل می شوند و در این مواقع یاری این افراد می شتابند.

کمک به معلولان و سالمندان

کمک به معلولان و سالمندان نیازمند و تامین هزینه های این عزیزان از جمله فعالیت هایی است که توسط موسسات خیریه صورت می گیرد. همچنین، برخی فعالیت های معنوی برای بهبود روحیه این افراد نیز از جانب این موسسات انجام می شود که به عنوان مثال می توان به برگزاری جشن و تهیه هدایای گوناگون اشاره نمود.

 

راه های کمک به خیریه

راه های کمک به خیریه که عموم گاهی تصور می کنند این است که باید کمک و بخشندگی به مراکز انجام کار خیر به حدی زیاد باشد تا مفید و موثر واقع شود. هرچند که کمک افراد خیر بزرگ کمک شایانی به این موسسات می کند، اما هر فردی با هر توان و اقتضای مالی، می تواند با کمک به این مراکز دین خود را به جامعه ادا کند.

کمک به خیریه آنلاین

شاید برخی کار ها که شما توان انجامش را دارید به چشم شما مهم و تاثیرگذار نباشد اما بتواند اثری بزرگ بر زندگی فردی دیگر بگذارد.

به جد می توان گفت که با کمک به سازمان ها و مراکز بشر دوستانه، احساس آرامش و شادی خواهید یافت و با روحیه ای قوی برای توسعه کسب و کار خود تلاش خواهید نمود.

در کل کمک به موسسات و سازمان هایی با فعالین خیرانه به صورت های ذیل امکان پذیر است:

  • کمک های نقدی
  • کمک های غیر نقدی
  • کمک های داوطلبانه

 

همانطور که در بالا اشاره شد کمک های نقدی و غیرنقدی از انواع کمک های رایج به انجمن ها و مراکز

ی است که کار های خیر انجام میدهند. سازمان های خیریه کمک های نقدی و غیرنقدی جمع آوری شده را صرف موارد ذیل می کنند.

  • نیاز های اساسی زندگی خانواده های نیازمند
  • نیاز های معیشتی خانواده های کم بضاعت
  • نیاز های تحصیلی کودکان بد سرپرست یا بی سرپرست
  • تامین سرپناه خانواده های بی بضاعت
  • تامین غذا برای نیازمندان
  • تامین وسایل خانواده های بی بضاعت و کودکان بی سرپرست
  • و سایر هزینه های زندگی روزمره محتاجان

فاکتور های میزان کمک های نقدی موسسات خیریه به افراد واجد شرایط و بی بضاعت عبارتند از:

  • اندازه خانوار
  • میزان درآمد
  • و فاکتور های دیگر

نکته حائز اهمیت اینکه شما با کمک به موسسه های اینچنینی، علاوه بر کمک به رسیدن اهداف این موسسات، می توانید مسئولیت اجتماعی خود را نیز انجام داده و در نهایت از تاثیرات مثبت این کار خیر بهره مند گردید.

در برخی از این موسسات دست خیر را باز می‌گذارند تا در هر سطحی که می تواند کمک های نقدی خود را پرداخت کند اما بعضی دیگر از این موسسات فرمی از مقدار های سفارشی را در اختیار خیر قرار می دهند. پس پیشنهاد می کنیم پیش از انجام هر کمکی، تحقیق نموده  تا خیریه مورد نظر خود را بیابید.

 

چطور برای کمک به خیریه به این موسسات اعتماد کنیم؟

سازمان‌های مردمی، موسساتی که کار های بشر دوستانه انجام می دهند ملزم هستند برای تمام فعالیت های خیر و جذب کمک ‌های مردمی، مجوز از نهاد‌هایی همچون وزارت کشور و یا نیروی انتظامی اخذ  نموده تا نهاد ها بر تمام فعالیت آن ها نظارت نمایند.

انجمن های خیر رسمی، شماره‌ی ثبت معتبر دارند و تمرکزشان بر روی یک یا چند موضوع خاص اجتماعی است. همچنین به جز مورد های استثنا کمک‌ های خیرین در سر فصل‌ های موضوعی این موسسات مورد استفاده قرار می گیرد.

موسسه خیریه

پیش از این که اقدام به پرداخت مبلغی به هر یک از این موسسات نمایید بهتر است موسسه مورد نظر را از طریق وب سایت و شبکه های اجتماعی رصد نموده و پس از آن منشا درخواست کمک را بررسی نمایید. همچنین پیشنهاد می کنیم قبل از هر گونه کمکی فعالیت های پیشین موسسه را نیز مورد بررسی قرار دهید.

عموما" موسسات های رسمی با نام خود خیریه حساب ویژه دارند و تمامی کمک‌ های مالی را از طریق همین حساب دریافت می کنند.

 

کمک به خیریه به صورت غیر مادی

کمک به شکل غیر مادی مناسب افراد سخاوتمندی است هرچند که از لحاظ مالی توانایی پرداخت کمک نقدی را ندارند اما به جهت حس نوع دوستی ای که دارند علاقه مند به کمک به موسساتی با اهداف بشر دوستانه هستند. بعضا" این افراد از گروهی هستند که حتی شغل و درآمد ثابتی ندارند. از این رو این افراد گزینه کمک های غیرمالی و داوطلبانه را انتخاب می نمایند.

این نوع از کمک ها شامل گزینه های مختلفی از جمله موارد ذیل می باشند:

  • اهدا خون
  • آموزش مهارت های زندگی
  • آموزش مهارت های تحصیلی
  • کارآفرینی
  • و کمک های داوطلبانه

 

کمک به خیریه ها با اهدا خون

از موارد کمک های غیر نقدی اهدا خون است و علی الخصوص سازمان های حامیان کودکان سرطانی این کمک ها را قبول می کنند.

اهدای خون مهم ترین هدیه ای است که می توان به همنوعان زنده نیازمند اهدا نمود. به همین خاطر است که به اهدای خون اهدای زندگی نیز گفته می شود.

از دیدگاه علمی طی یک سال آقایان تا چهار بار و بانوان تا سه بار امکان اهدای خون دارند.

البته خیرینی که رگ‌ های خوبی دارند، می‌توانند پلاکت‌ های خود را نیز اهدا نمایند تا به بیماران نیازمند درگیر با شیمی ‌درمانی و یا پیوند عضو، همچنین افراد نیازمندی که از خونریزی‌ های داخلی یا خونریزی‌ های حیاتی در طول عمل جراحی رنج می‌ برند، اهدا شود.

 

کمک به خیریه ها با آموزش کار آفرینی

از آنجاییکه فقر و تنگ دستی در بین اقشار محروم جامعه همیشه وجود دارد کمک های نقدی افراد خیر به موسسات خیریه همیشه نیاز است. چرخه محرومیت مکررا" تکرار می‌ گردد و متاسفانه نیازمند همیشه در همان وضعیت سخت باقی می‌ ماند. اما اگر افراد نیکوکار توانمند با آموزش مهارت های کار آفرینی به نیازمندان به آن ها کمک کنند تا بتوانند خود کسب درآمد کنند، به تدریج این چرخه از بین می رود.

در نتیجه می توان گفت بهترین راه محرومیت زدایی و راه کمک به خیریه، استفاده از ظرفیت خیرین برای توسعه مهارت‌ های کار آفرینی بین اقشار ضعیف و بی بضاعت جامعه می باشد.

از آنجاییکه حیات سازمان‌ های بشر دوستانه به کمک‌ های مالی خیرین‌ وابسته است و این کمک‌ های مالی بر اثر تغییر جو اقتصادی یا تغییر تصمیمات خیرین، می تواند با نوسانات شدید مواجه گردد، آموزش و کارآفرینی از گزینه های بسیار کاربردی برای کمک به موسسات خیریه می باشد.

از راه های توسعه کارآفرینی، طراحی و برگزاری دوره های رسمی و غیررسمی آموزش کارآفرینی در سازمان ها و موسسات با هدف فعالیت های بشر دوستانه است. به همیت دلیل بسیاری از این موسسات از افراد علاقه مند به منظور کمک به کارآفرینی افراد بی بضاعت، به گرمی استقبال می کنند.

 

کمک به خیریه ها به سبک روانشناس یک موسسه خیریه شدن

موسساتی با حوزه کاری بشر دوستانه و انجمن های حوزه سلامت نقش بسزایی در ارتقای سلامت روان جامعه دارند. از این رو متخصصان روانشناس و روانپزشک داوطلب این گونه موسسات می توانند با مشاوره افراد تحت پوشش به این افراد در برطرف نمودن مشکلات اجتماعی و حتی اقتصادی کمک نمایند.

انجمن های بشر دوستانه با ارسال تیمی متخصص از مشاوران و روانشناسان به بیمارستان های تحت پوشش این مراکز، به بیماران و خانواده ی آن ها مشاوره و روانشناسی رایگان ارائه می دهند.

 

کمک به خیریه به عنوان پرستار

از دیگر راه های کمک به این سازمان ها داوطلبان شغل پرستاری کودکان است. این پرستاران باید خصوسیات و ویژگی های ذیل را داشته باشند تا تا بتواند به خوبی از پس وظایف محول شده به خود برآید:

  • دارا بودن روحیه کار گروهی بسیار خوبی
  • دارا بودن مهارت های بالایی در زمینه روانشناسی کودک
  • دارا بودن مهارت برقراری ارتباط به صورت لفظی
  • دارا بودن فن نوشتار مناسب
  • داشتن انعطاف پذیری و طاقت و صبر زیاد

این داوطلبان می توانند در اتاق‌های بازی این موسسات، لحظات شاد و خوشی برای کودکان بسازند.

 

کمک به خیریه با دانش طراحی و گرافیک

داوطلبانی که طراح و گرافییست خوبی هستید مي توانید با ارسال نمونه ی کار های خود به این گونه موسسات، به عضویت گروه طراحی و گرافیک این مراکز درآیند. کار هایی که این داوظلبان خیر می توانند انجام دهند عبارتند از:

  • طراحی بروشور ها
  • طراحی استند ها
  • طراحی تقویم ها
  • طراحی کارت ها
  • طراحی بیلبوردها
  • و ...

 

کمک به برگزاری بازارچه های مختلف

سود حاصل از بازارچه های مربوط به این موسسات شامل فعالیت های خیرخواهانه، صرف کاربران موسسه خیریه مانند این نیازمندان می شود:

  • بیماران
  • ایتام
  • نیازمندان
  • زنان بی سرپرست
  • و ...

در اصل اهداف برگزاری بازاچه های بشر دوستانه عبارتند از:

  • جذب مشارکت های مردمی
  • ایجاد کسب و کار و بازاریابی
  • معرفی و حمایت از کار آفرینان

 

کمک به خیریه به صورت داوطلبانه و در بخش امور اداری

درصورتیکه به امور اداری و حسابداری تبحر داشته و علاقمند باشید، این امکان وجود دارد که به عنوان کارمند داوطلب به عضویت موسسه مردمی در آیید و این مراکز را از صرف هزینه اضافی معاف نمایید.

 

کمک داوطلبانه در بخش نقلیه

جتی شما می توانید به صورت چند ساعت در هفته به همراه وسیله‌ی نقلیه‌ تان به کار های جابه جایی و نقلیه این مراکز کمک شایانی کنید و به شکل چشمگیری هزینه ایم موسسات را کاهش دهید.

چراکه وانت بار و یا ماشین‌ هایی با مجوز طرح ترافیک از نیازهای اساسی و دائمی برخی از موسسات مردم نهاد هستند.

 

کمک مالی به خیریه

همانطور که در بالا اشاره شد از مهم ترین نیاز های مراکز و موسسات بشر دوستانه نیاز مالی است که خیرین با هر توان مالی که دارند می توانند با اهدای کمک مالی به این مجموعه ها کمک شایانی در برطرف شدن نیاز افراد کم بضاعت جامعه بنمایند.

همانطور که می دانید به طور کلی موسساتی  با هدف انجام کار های خیر برای پابرجا ماندن تلاش بسیاری می کنند و عموما" با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم می نمایند. غالبا" افرادی که این موسسات از آن ها حمایت می کنند در موارد ی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم مشترک هستند:

  • نوع ناتوانی یا بیماری
  • ملیت
  • محل زندگی
  • سعی در مدیریت کردن درآمد کم
  • گروه سنی خاص ( افراد پیر، جوان، کودکان و افراد زیر ۱۸ سال و ... )

 

چگونگی تعریف نیازمند بودن افراد

اینکه معیار واجد شرایط بودن برای دریافت کمک از موسسات بش دوستانه نیازمندی مالی است اما این امر بدین معنا نیست که فرد دریافت کننده کمک مالی حتما باید فقیر باشد.

بدین روی که اگر فردی از داشتن حداقل های یک زندگی عادی همچون موارد ذیل محروم باشد این امکان را دارد که از موسسات خیریه کمک بگیرد.

  • مسکن مناسب
  • خوراک
  • پوشاک
  • گرمایش
  • و …

قرار گرفتن افراد در شرایط پر استرس زندگی ممکن است باعث شود که آن شخص به کمک مالی خیرین نیامند شود. این موارد استرس زا را می توان به این صورت تقسیم بندی کرد:

  • از دست دادن شغل
  • جدایی والدین
  • ابتلا به بیماری های خاص
  • معلولیت
  • شرایط اقتصادی جامعه

از این رو حتی ممکن است فردی با داشتن شغل نیز نیاز به کمک این موسسات پیدا کند. این امکان وجود دارد که فرد به جهت قرار گرفتن در شرایطی خاص، حتی با وجود شاغل بودن نیاز به کمک مالی پیدا کند. مثلا" ممکن است فردی فرزندش به بیماری خاصی مبتلا شود و برای پرداخت هزینه های درمان به کمک مالی نیازمند شود. در این شرایط این فرد می تواند به موسسات و مراکز خیریه مراجعه نماید.

حتی اگر فردی یک بار از موسسه ای کمک دریافت کند تا بهبود شرایط زندگیش باز هم می تواند از این گونه موسسات درخواست کمک و یاری نماید و این مراکز فرد را در این مسیر تنها نخواهند گذاشت.

 

موسسات بشر دوستانه چگونه به افراد نیازمند کمک مالی می رسانند؟

این گونه موسسات با اطلاع رسانی اهداف و اقدامات خود با مردم از جانب خیرین کمک مالی دریافت می کنند و این کمک های مالی و مردمی را در جهت حمایت از مددجویان هزینه می کنند.

ناگفته نماند که نیکوکاران به دلایل گوناگونی برای کمک به موسسات بشر دوستانه مراجعه می نمایند. از جمله این دلایل می توان به مواردی که در زیر آمده اشاره نمود:

  1. شناسایی نیازمندان واقعی کار آسانی نیست.
  2. اهدای کمک مالی راه مناسبی برای کمک به نیازمندان نمی باشد.
  3. و در نهایت توجه به مثل معروف با یک دست بهار نمی شود هم هست.

 

در زمان های قدیم، کمک به بی بضاعتان غالبا" به شکل مستقیم و حضوری انجام می شد حال آنکه با رشد جمعیت جوامع، بار این مسئولیت به دوش سمن ها (سازمان های مردم نهاد) و موسسات خیریه افتاد. در ایران این موسسات بسیار پر تعداد و متنوع هستند. همین امر باعث می شود تا در کنار خیریه هایی در حفظ امانت مردم برای رساندن به نیازمندان کوشا هستند، فرصت هایی برای کلاهبرداری از خیرین نیز ایجاد شود‌.

شناخت موسسات واقعی برای جلوگیری از هدر رفت کمک مالی خیرین بسیار ضرروری است.

از این رو بهتر است با فعالیت های موسسات شریف که البته تعدادشان کم نیستند بیشتر آشنا شویم و به بررسی نکاتی که در ادامه به آن ها می پردازیم پیش از هر اقدام نیکوکارانه ای توجه نماییم.

  1. مجوز خیریه را بررسی کنید.
  2. حتما" شماره ثبت خیریه را جدی بگیرید.
  3. خیریه دلخواه خودتان را انتخاب کنید.
  4. از مکان خیریه دیدن کنید.
  5. بیلان کاری خیریه را مطالعه کنید.
  6. اگر امکان دیدار حضوری با نیازمندان با حفظ کرامت آن ها هست، حتما در این مراسمات شرکت نمایید.
  7. خیریه های معتبر معمولا اجازه مشارکت غیر نقدی را فراهم می نمایند.و حلقه این موسسات بسته نیست.

 

خیریه آنلاین

با توجه به گسترش تکنولوژی و پیشرفت فناوری های ارتباطی و تغییرات بسیاری که در شیوه ارتباطات انسانی به وجود آمده، این روز ها بسیاری از موسسات مردم نهاد و بشر دوستانه تحت عنوان خیریه آنلاین برای جمع آوری کمک در زمینه ی رسیدن به اهداف نیکوکاری و خیرخواهی از خیرین اقدام نموده اند.

 

کمک های آنلاین چگونه است؟

میزان تعامل افراد با گوشی های تلفن همراه نشان می دهد که افراد حداقل روزانه سه ساعت با اپلیکیشن های گوناگون موبایل سر و کار دارند. در چنین اوضاعی، این یک فرصت طلایی پیش روی انواع موسسات خیریه است که با به روز رسانی خود حامیان بیشتری را جذب نمایند.

گفته شده که در ماه مبارک رمضان، حداقل نیمی از کمک های مالی و همیاری های خیرین به صورت آنلاین بوده است.

همچنین بسیاری از موسسات که هدفشان کمک و یاری رسانی به نیازمندان است، با راه اندازی سایت و قرار دادن اطلاعات خود  در آن خود را معرفی کرده و از همان طریق به جمع آوری کمک های بشر دوستانه می پردازند.

ناگفته نماند که شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام کمک بسزایی به این مراکز نموده و از همین طریق با سهولت بیشتری با خیرین در ارتباط قرار می گیرند.

به طور کلی می توان گفت خیریه آنلاین در بین خیرین بسیار محبوب واقع شده و بسیاری از این نیکوکاران به دنبال استفاده از نرم افزار های آنلاین برای کمک رسانی به نیازمندان هستند.

 

با به وجود آمدن روش های آنلاین برای جمع آوری کمک های مردمی این دغدغه وجود دارد که آیا با ادامه این روش، قرار است جای ساختار های سنتی همچون مساجد و هیئات و حسینیه ها که علی الخصوص در ایام ماه رمضان با شور و شوق بالاتری فعالیت می کنند گرفته شود؟

در جواب باید گفت که به طور قطع، فضای سنتی جمع آوری کمک برای نیازمندان و مستمندان به حیات خود ادامه خواهد داد

چراکه سبک سنتی دارای دو یژگی اساسی است که به همین آسانی با فضای آنلاین جایگزین نخواهند شد. که این دو خصلت عبارتند از:

  1. اعتماد بیشتر در بین مردم
  2. تردید کمتر در صدقه دادن برای مقاصدی چون تامین جهیزیه و ...

هر چند اگر موسسات بشر دوستانه بتوانند به درستی از ابزارهای وب برای تولید محتوا بهره گیرند، باعث می شود در کنار فضا های سنتی، سهم بزرگ تازه ای را از بازار کار های خیر به نام خیریه آنلاین از تمام نقاط جهان متوجه پروژه های خیر خود نمایند.

 

کدام کشورها در ایجاد کمپین کمک های آنلاین پیشتاز هستند؟

در بین سخاوتمند‌ترین تمام کشور‌ های جهان نام میانمار در ابتدای لیست می‌ درخشد . چراکه مردم میانمار توانسته‌اند با کمک‌ های گوناگون خود جایگاه نخست سخاوتمند‌ترین کشور را از آن خود کنند. پس از میانمار کشور ایالات متحده و بعد امریکا کشور استرلیا در رتبه سوم قرار گرفته است.

هرچند کشور عزیزمان ایران هم از آنجاییکه به تازگی از خیریه آنلاین استفاده می‌ نماید رشد مناسبی داشته و کم کم جایگاه خود را در این جدول جهانی ارتقا می‌ بخشد.

به جد می توان گفت به جهت نظم و ترتیبی که در حسابداری موسساتی با هدف کار های خیر به وجود آمده، گویی خیرین تمایلشان برای انجام کار های بشر دوستانه بیشتر شده است. امید است با این شرایط بتوانیم هر چه زودتر کشورمان را را در رتبه‌ های بالای این لیست ببینیم.

در ادامه به ترتیب نام 20 کشوری که در زمینه امور بشر دوستانه بیشترین فعالیت را داشته معرفی می‌ کنیم.

  • میانمار
  • ایالات متحده
  • استرالیا
  • نیوزلند
  • سریلانکا
  • کانادا
  • اندونزی
  • انگلستان
  • ایرلند
  • امارات متحده عربی
  • ازبکستان
  • کنیا
  • هلند
  • نروژ
  • ترکمنستان
  • مالت
  • ایسلند
  • بوتان
  • کویت
  • دانمارک

 

تبریز شهر خیریه آنلاین

شاید با بررسی لیست خیریه ها، خیلی از افراد به یاد خیریه های معروفی همچون خیریه های ذیل بی افتند.

  • خیریه محک
  • بهزیستی
  • کمیته امداد
  • کهریزک
  • خیریه های آنلاین مثل مهربانه و دونیت
  • و ...

اما هیچ یک از این موسسات به عنوان اولین خیریه ایران شناخته نمی شوند. اگر بخواهید الین موسسه بشر دوستانهدر ایران را بشناسیم  پیشنهاد می کنیم سری به خطه مردم آذری زبان تبریز بزنید که در ورودی این شهر این جمله نوشته شده است.

به تبریز، اولین شهر بدون گدای جهان خوش آمدید

طبق آمار گزارش شده در استان آذربایجان شرقی چیزی در حدود 350 موسسه غیر دولتی و مردم نهاد به ثبت رسیده است که حدود 250 مورد از آن در شهر تبریز قرار دارد.

در بین این مراکز می توان موسسه حمایت از مستمندان تبریز را نام برد  که حدود ۴۰ سال است در زمینه فعالیت های نیکوکارانه فعالیت می کند و دو هدف بزرگ را دنبال می کند:

  1. جلوگیری از گدایی و تکدی گری
  2. حمایت ابرومندانه به دور از تکدی گری از خانوارهای نیازمند

موسسات بشر دوستانه در این شهر به جهت سهولت خیرین عموما" علاوه بر روش های سنتی از روش آنلاین نیز بهره می برند به همین جهت در کمک رسانی به نیازمندان در کشور پیشرو هستند.

 

کمک های مومنانه

کمک مومنانه و رزمایش همدلی طرحی با هدف کمک به اقشار آسیب دیده در جریان بیماری کرونا بوده که این طرح باعث شد بار دیگر جامعه شناسان، اهمیت سرمایه‌ های اجتماعی و مسئله مهم اعتماد عمومی را بررسی نمایند.

پس از تاکید رهبر انقلاب اسلامی در نیمه شعبان مبنی بر کمک مومنانه و رزمایش همدلی به اقشار آسیب دیده، یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی جهت مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع کرونا در نظر گرفته شد و در هر استان برای شناسایی نیازمندان و افراد آسیب دیده اقدامات لازم به عمل آمد.

در پی فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و با شروع رزمایش کمک های مومنانه در اقسا نقاط کشور، سامانه عمران اجتماعی طرحی را تحت عنوان کمک مومنانه افزود تا از این طریق به مراکز جمع­ آوری کمک و یا خانواده ­های نیازمند مورد حمایت، به شکل نقدی و غیر نقدی کمک­ شود.

اطلاعات تماس

دفتر : 0300 5562 - 031
دورنگار : 0400 5562 - 031
کاشان، بلوار قطب راوندی، جنب هتل کوثر،
آسایشگاه معلولین ذهنی و جسمی امیرکبیر کاشان

ساعتهای کاری

شنبه تا پنج شنبه
9:00 صبح تا 18:00 شب
پنج شنبه
9:00 صبح تا 16:00 شب
جمعه
تعطیل